Блог класация

вторник, 23 април 2013 г.

Плодова торта "Горски плодове"





   Продукти за блатовете:

  • 400 гр. краве масло
  • 8 яйца
  • 400 гр. захар
  • 600 гр. брашно
  • 16 гр. бакплувер
  • щипка сол
  • ванилия


   Начин на приготвяне
   Пресейте брашното със бакпулвера и солта. Разбийте маслото със захарта. Много е важно те да бъдат със стайна температура. След като маслото е разбито добре, започнете да прибавяте едно по едно яйцата. Може да ви се стори, че маслото се е пресякло, но не бива да се безпокоите. Прибавете ванилията. Идва ред на сухите съставки. Отново добавяйте на малки порции, като преди всяко добавяне, разбърквайте добре, точно както и при яйцата. Изсипете получената смес в предварително намаслена и покрита с хартия за печене форма (26 см). Загрейте фурната на 180º и печете около един час, може и повече, но вие проверявайте с клечка за зъби.
   Така изпеченият блат го оставете във формата за около 10 минути и чак тогава го извадете от нея. Оставете го да се охлади напълно. С помощта на конец или по-дълъг нож разрежете блата на три.

   А ето и видеото!!!




     

   Продукти за крема:

  • 250 гр. масло
  • 4 яйца
  • 200 гр. захар
  • 500 мл. разбита течна сладкарска сметана
  • около 400 гр замразени горски плодов (може и пресни)
  • 1/2 пакетче желатин
  • ванилия
   Начин на приготвяне:
   Сварете на водна баня яйцата и захарта докато се сгъстят (около 25-30 минути).  След като я свалите, прибавете предварително накиснатия в студена вода и след това разтопен на водна баня или в микровълнова печка желатин и ванилията. Оставете яйчената смес да се охлади напълно и през това време разбийте до побеляване маслото. Започнете да прибавяте на малки порции от вече напълно изстиналата яйчена смес към маслото.
   Разбийте сметаната и отново на малки порции добавяйте от нея към получения яйчено-масления крем. Накрая добавете към крема и плодовете. Оставете за известно време крема в хладилника