3 блата (Тортата е правена с готови блатове. Скоро ще публикувам рецепта за пандишпанов блат,)
2 пакета бишкоти
250 гр. краве масло
400 гр. кондензирано мляко
100 гр. кокосови стърготини
сироп приготвен от 150 гр, захар, 200 мл. вода и кокосови стърготини за аромат.
Начин на приготвяне: Разбиваме с миксер маслото до побеляване и постепенно прибавяме на тънка струйка от кондензираното мляко. Прибавяме кокосовите стърготини, разбиваме добре и оставяме крема за около час в хладилник.
Сглобяването на тортата е стандартно: блат, сиропиране, от изстудения крем, отбово блат и така... Препоръчвам долния блат да се сиропира по-малко, за да може при разрязаването на тортата парчетата да изглеждат добре.
А ето още една снимка на торта приготвена със същия крем, но вместо с бишкоти отстрани има тънко нарязани бадеми.
Няма коментари:
Публикуване на коментар